60-vuotisjuhlat

Nasy - Naiset Yhdessä ry vietti 60-vuotisjuhlia lauantaina 3.3.2012 Vanhalla Ylioppilastalolla. Seminaari kokosi yhteen nasylaisia monen vuoden takaa.

Seminaarin avasi Nasyjen puheenjohtaja Lenita Toivakka. Juhlapuheen piti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ja Naisen sydän -teemasta puheen vuoron piti Suomen Sydänliiton järjestöjohtaja Timo Ruoko.

Nasyt ovat aloittaneet tänä vuonna yhteistyön Suomen Sydänliiton kanssa. Yhdistyksen pääteemana onkin vuonna 2012 terveyden edistäminen. Tämä näkyy lomilla mm. sydänmerkillä varustettuina ruokavaihtoehtoina sekä luentoina ja ohjelmanumeroina.

Yhdistys perustettiin vuonna 1952, jolloin elinolot Suomessa olivat hyvin erilaiset kuin nykyään. Vapaaehtoisten voimin yhdistys on järjestänyt lomatoimintaa perheille, naisille ja pariskunnille. Ilman näitä vapaaehtoisia ei Nasyja olisi olemassa. Heille tästä iso kiitos.

Juhlaseminaarissa jaettiin ansiomerkkejä neljälle nasylaiselle: nykyiselle puheenjohtajalle Lenita Toivakalle, entiselle pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Henna Virkkuselle sekä kahdelle lomaohjaajalle Lyyli Juntuselle ja Ulla Frimanille kiitoksena pitkäaikaisesta työstä lomaohjaajana.

Nasyt elävät ajassa ja katsovat luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Lehdistötiedote

Naiset Yhdessä ry:n pj Lenita Toivakka
Julkaisuvapaa 3.3.2012 klo 13.30

Toivakka: Tarvitsemme laajat kansalliset työhyvinvointitalkoot

Työurien pidentäminen on välttämätöntä hyvinvoinnin turvaamiseksi. Työnteko ja yrittäminen ovat tärkeitä taloutemme eheyttämisen kannalta ja työntekijöiden jaksamiseen panostaminen on tässä olennaista. 
- "Tarvitsemme laajat kansalliset työhyvinvointitalkoot. Vastuunkantoa tarvitaan kaikilta, jotta työssäjaksamista voidaan aidosti edistää. Tavoite ei etene vain lakeja säätämällä tai viranomaistyönä. Esimies ei voi sysätä vastuuta työterveyshuollolle eikä työntekijä ulkoistaa vastuutaan omasta hyvinvoinnistaan", korostaa Lenita Toivakka.
- "Lukuisat vapaaehtoistoimijat tekevät tärkeää työtä työntekijöiden hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämisen parissa. Lepo ja oikea-aikainen virkistys tukevat ja auttavat jaksamaan arjen paineissa", muistuttaa Toivakka

Toivakka puhui Nasy Naiset Yhdessä ry:n 60-vuotisjuhlaseminaarissa lauantaina 3.3.

Nasyn toiminnan ytimen muodostavat tuetut lomaleirit ja teemaviikonloput, jonne osallistujat pääsevät virkistäytymään ja lepäämään. Juhlavuoden lomatoiminnassa huomioidaan terveyden edistäminen ja erityisesti työikäisten naisten työssäjaksaminen