Korona-tiedote: Lomajärjestöt jatkavat tuettujen lomien järjestämistä

15.5.2020

alt="Syksyinen koivumetsä."


Lomajärjestöt käynnistävät tuetut lomat tauon jälkeen 28.6. alkaen. Yli 70-vuotiaiden (vuonna 1950 tai ennen syntyneet) tuettuja lomia ei kuitenkaan järjestetä kesälomakaudella 2020 koronaepidemian vuoksi. Tuetut lomat myönnetään hakemuksesta taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Lomilla on täysihoito ja niillä järjestetään kohderyhmän, kuten lapsiperheiden, arjessa selviytymistä tukevaa ohjelmaa.

Tuetun loman tarjoama mahdollisuus virkistyä kodin ulkopuolella ja saada vertaistukea on tärkeää myös näissä poikkeusoloissa, toteavat järjestöt. Kesän tuetulle lomalle valitut saavat henkilökohtaisen kutsun toukokuun aikana.

Tuettujen lomien järjestämisessä koronaepidemian oloissa noudatetaan tarkoin viranomaisohjeita mm. hygieniasta ja turvaväleistä. Lomajärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä lomapaikkojen kanssa lomalaisten terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Flunssaoireisena tuetulle lomalle ei saa osallistua. Riskiryhmäläisten tulee konsultoida hoitavaa lääkäriä ennen lomalle osallistumista.


Lomajärjestöjen yhteistyöryhmä LYR

Solaris-lomat ry
Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry Hyvinvointilomat ry
Svenska Semesterförbundet rf
Nasy – Naiset Yhdessä ry