Nasy – Naiset Yhdessä ry

Nasy – Naiset Yhdessä ry on vuonna 1952 perustettu valtakunnallinen yhdistys. Yhdistys tekee vapaaehtoistyötä ihmisten — erityisesti naisten ja perheiden — hyväksi.

Nasy — Naiset Yhdessä ry järjestää naisille, pariskunnille ja perheille tuettuja lomia, jotka tarjoavat mahdollisuuden lepoon ja sekä fyysiseen että henkiseen virkistäytymiseen. Lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stean avustuksella.

Nasy – Naiset Yhdessä ry – 65 vuotta ennakoivaa työtä naisten ja perheiden parissa

 

Nasy – Naiset Yhdessä ry tekee vapaaehtoistyötä ihmisten – etenkin naisten ja perheiden – hyväksi. Yhdistys järjestää sosiaalista lomatoimintaa sitä tarvitseville.

Yhdistys viettää kuluvana vuonna 65-vuotisjuhlaansa. Sosiaalinen lomatoiminta on ennaltaehkäisevää toimintaa ja tänä vuonna myönnetään tuettu loma noin 700 henkilölle. Sosiaalinen lomatoiminta tarjoaa mahdollisuuden irtiottoon arjesta ja antaa tukea arjessa jaksamisessa. Loma voimaannuttaa osallistujia ja antaa mahdollisuuden vertaistukeen. Lomalla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, luentoja, ohjattua liikuntaa ja yhteistä aikaa lomaryhmän kanssa. Rahoituksen toimintaansa Nasy – Naiset Yhdessä ry saa Veikkaukselta. Lomat ovat kaikille avoimia.

Nasy – Naiset Yhdessä ry:n voimavara löytyy vapaaehtoisista naisista. Jokaisella lomalla on mukana nasy-ohjaaja, jolla on oma roolinsa lomaryhmässä. Tällaista toimintamallia ei ole muilla lomajärjestöillä. Vuosittain yhdistyksellä on reilu 20 vapaaehtoista lomaohjaajaa, ja tämän lisäksi vapaaehtoisista koostuva hallitus. Yhdistyksellä on pieni työntekijäresurssi, 85% saadusta avustuksesta ohjautuu suoraan lomatoiminnan järjestämiseen.

65-vuotisen historian aikana Nasy – Naiset Yhdessä ry on tarjonnut tuhansille mahdollisuuden irtiottoon arjesta tuetun loman muodosta. Ilman mahdollisuutta tuettuun lomaan, yli 80% lomalaisista olisi jäänyt kotiin.

 

 

Kun tahdot herättää maailman,
herätä nainen.

Kun nainen herää,
liikahtaa koti,
kansa ja koko maailma.

(Intialainen viisaus)