Lomat 2023

Nasyn lomilta virkistystä ja lepoa!

Lomat tulevat hakuun 20.2.2023 alkaen!


Lomat 2023

Vuonna 2023 Nasyjen lomatoiminnassa huomioidaan erityisesti terveyden edistäminen. Lomilla on liikunnallista ohjelmaa ja tarjolla on Sydänmerkillä merkitty ruokavaihtoehto. Lisäksi lomien ohjelmassa on muuta terveyden ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseen liittyvää ohjelmaa, kuten luentoja.


Lomat myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein loman ja virkistyksen tarpeessa oleville naisille, pariskunnille ja perheille.

Lomat järjestetään Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn tuella.

Vuonna 2023 mukana on kaksi lomaa myös yrittäjänaisille.

Haku lomille on alkaa 20.2.2023 ja lomahaku päättyy 3 kuukautta ennen lomajakson alkua. 


Virkistyslomat naisille, yrittäjänaisille ja pariskunnille


Naisten, yrittäjänaisten ja pariskuntien virkistyslomat tarjoavat mahdollisuuden lepoon, rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Lomien tavoitteena on, että lomalainen aktivoituu parantamaan omaa psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointiaan ja voimaantuu loman aikana sekä saa tukea arjessa jaksamiseen. Loman kantavana teemana on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, joka näkyy lomalla hyvinvoinnin luentoina, liikuntana ja vertaistukena. Lomaan sisältyy monipuolinen ohjelma, yksi hyvinvointipalvelu sekä kuntotesti, jossa on otettu huomioon osallistujien ikä.


Perhelomat — virkistystä ja lomaa koko perheelle

Perhelomat perheille, joissa on alle 16-vuotiaita lapsia. Perhelomilla koko perhe pääsee nauttimaan lomasta, kiireettömästä yhdessäolosta, levosta ja mukavasta toiminnasta — ohjelmaa on sekä lapsille että vanhemmille yhdessä ja erikseen.  Loman tavoitteena on perheyhteyden vahvistuminen ja yhdessä virkistyminen. Perhe voi olla yhden tai kahden vanhemman perhe tai perhe voi ottaa toiseksi aikuiseksi mukaan ystävän tai isovanhemman. Perhelomilla lomakohteessa on ohjattua ohjelmaa lapsille ja koko perheelle mm. askarteluiden ja sisä- ja ulkoleikkien muodossa. Tarkoitus on järjestää elämyksiä koko perheelle. Perheen pienimille mahdollisestaan lepohetket lomaohjelmassa. Loman aikana on 2 x 2h ohjattua, turvallista ja ammattitaitoisen henkilökunnan järjestämää lastenhoitoa 3-6-vuotiaille lapsille.Perhelomat – virkistystä ja lomaa perheille, joissa on teini-ikäisiä lapsia

Perhelomilla koko perhe pääsee nauttimaan lomasta, kiireettömästä yhdessäolosta, levosta ja mukavasta toiminnasta — ohjelmaa on sekä lapsille että vanhemmille yhdessä ja erikseen. Loman tavoitteena on perheyhteyden vahvistuminen ja yhdessä virkistyminen. Perhe voi olla yhden tai kahden vanhemman perhe tai perhe voi ottaa toiseksi aikuiseksi mukaan ystävän tai isovanhemman. Perhelomilla lomakohteessa on ohjattua ohjelmaa nuorille ja koko perheelle mm. askarteluiden ja sisä- ja ulkoleikkien muodossa. Tarkoitus on järjestää elämyksiä koko perheelle.

Isovanhemmat ja lapsenlapset -lomat


Isovanhemmat ja lapsenlapset –lomat on tarkoitettu isovanhemmille ja heidän 7-10-vuotiaille lapsenlapsilleen. Lomalla tuetaan isovanhempien ja lapsenlasten välistä kanssakäymistä ja pyritään lisäämään eri sukupolvien kohtaamista. Lomaviikko sisältää omaa tekemistä lapsille sekä yhteistä ohjelmaa isovanhemmille ja lapsenlapsille.


Tarkemmat tiedot virkistyslomista, perhelomista ja isovanhemmat ja lapsenlapset -lomista löytyvät vasemman sivupalkin lomavalikon kautta.

Lomakohteisiin voi tutustua jokaisen lomatyypin kohdalla sivun vasemmassa reunassa.