Ajankohtaista

17.3.2017

Tiedote

Nasy – Naiset Yhdessä ry – 65 vuotta ennakoivaa työtä naisten ja perheiden parissa
 

Nasy – Naiset Yhdessä ry tekee vapaaehtoistyötä ihmisten – etenkin naisten ja perheiden – hyväksi. Yhdistys järjestää sosiaalista lomatoimintaa sitä tarvitseville.

Yhdistys viettää kuluvana vuonna 65-vuotisjuhlaansa. Sosiaalinen lomatoiminta on ennaltaehkäisevää toimintaa ja tänä vuonna myönnetään tuettu loma noin 700 henkilölle. Sosiaalinen lomatoiminta tarjoaa mahdollisuuden irtiottoon arjesta ja antaa tukea arjessa jaksamisessa. Loma voimaannuttaa osallistujia ja antaa mahdollisuuden vertaistukeen. Lomalla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, luentoja, ohjattua liikuntaa ja yhteistä aikaa lomaryhmän kanssa. Rahoituksen toimintaansa Nasy – Naiset Yhdessä ry saa Veikkaukselta. Lomat ovat kaikille avoimia.

Vuosikokouksessa 17.3.2017 yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Jaana Pelkonen. Hallitukseen valittiin kahdeksan jäsentä: Leena Jääskeläinen, Pia Hytönen, Sirkka Saari, Kastehelmi Vuolle-Apiala, Lahja Nummela, Mirja Pitkänen, Sari Tjeder ja Eija Vainio.

Nasy – Naiset Yhdessä ry:n voimavara löytyy vapaaehtoisista naisista. Jokaisella lomalla on mukana nasy-ohjaaja, jolla on oma roolinsa lomaryhmässä. Tällaista toimintamallia ei ole muilla lomajärjestöillä. Vuosittain yhdistyksellä on reilu 20 vapaaehtoista lomaohjaajaa, ja tämän lisäksi vapaaehtoisista koostuva hallitus. Yhdistyksellä on pieni työntekijäresurssi, 85% saadusta avustuksesta ohjautuu suoraan lomatoiminnan järjestämiseen.

65-vuotisen historian aikana Nasy – Naiset Yhdessä ry on tarjonnut tuhansille mahdollisuuden irtiottoon arjesta tuetun loman muodosta. Ilman mahdollisuutta tuettuun lomaan, yli 80% lomalaisista olisi jäänyt kotiin.

Lisätietoja:

Jaana Pelkonen
Puheenjohtaja
Jaana.pelkonen@eduskunta.fi / 09 432 3142

2.10.2016

Lomahaku vuoden 2017 lomille käynnistyy 3.10.2016


Vuoden 2017 lomateemat ja lomakohteet ovat pysyneet hyvin pitkälti samoina. Teemoihin on tehty pieniä tarkennuksia: Päiväkummun perheloma on suunnattu yksinhuoltajien perheille ja Vuokatin naisten virkistysloma on painotukseltaan liikunnallinen. Muuten teemat noudattavat tuttua kaavaa.

Lomajaksoja on ensi vuonna yhteensä 26. Mahdollisuuksien mukaan lomajaksojen määrää lisätään vuoden aikana.

Tarkemmat tiedot lomistamme löydät tästä.

Toivottavasti lomatarjonnastamme löytyy Sinulle sopiva loma.

Syysterveisin

Herttaliisa Tuure
Toiminnanjohtaja